Türi vallas pole leidunud ühtegi aukodaniku tiitli väärilist inimest

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Postimees/Scanpix

Kuigi Türi valla aukodaniku kandidaate on aega esitada laupäevani, pole praegu valla suurimaks ausustavalduseks üles seatud ühtegi kandidaati.

Türi vallavanema nõunik Silvi Lukjanov teatas, et täna hommikuks polnud Türi valla aukodanikuks esitatud veel ühtegi kandidaati, valla kuldsele aumärgile kandideerib üks ja hõbedasele aumärgile kaks inimest.
Kandidaate saab esitada laupäevani Türi vallavalitsusele aadressil Kohtu 2, Türi.


Türi valla aukodaniku nimetuse pälvib füüsiline isik erilise austusavaldusena vallale osutatud väljapaistvate teenete eest.
Türi valla aumärk on valla sümbol valla nimel austuse ja tunnustuse avaldamiseks. Türi valla kuldne aumärk antakse täisealisele füüsilisele isikule vallale osutatud silmapaistvate teenete ja valla huvides pikaajalise tegutsemise eest.


Türi valla hõbedase aumärgi võib anda 7–26aastasele tublile noorele, kooli kiituse ning kuld- või hõbemedaliga lõpetanud ning Eesti meistri- või rahvusvahelisel võistlustel auhinnakohale tulnud noorele.


Ettepanekuid Türi valla aukodaniku nimetuse ja aumärkide andmiseks võivad teha füüsilised ja juriidilised isikud, asutused ning vallavalitsus ja vallavolikogu. Kandidaadi esitajal peab selleks olema kandidaadi nõusolek.
Aukodaniku tunnistus ja Türi valla aumärgid annab vallavalitsus kätte Türi valla aastapäeval.


Aukodaniku ja valla aumärkidele kandidaatide esitamise kuulutas Türi vallavalitsus välja 11. augustil.
2009. aastal vääris Türi valla aukodaniku nimetust Eino Sepp, kuldse aumärgi said Elle Raudsepp, Leelo Männa ja Arvo Kuutok, hõbedase aumärgi Raido Jalas, Getter Nurges ja Sigrid Ruul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles