Võistlus innustab noori tervist parendama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tervise Arengu Instituut alustab taas koolinoortele mõeldud võistlust «Tervist edendava idee projekt» ehk TEIP, et innustada noori tervislikule eluviisile mõtlema ja tervist väärtustama.

Projektijuht Reelika Viitamees ütles, et noored on oodatud välja pakkuma huvitavaid ja uudseid ettepanekuid, kuidas muuta oma kooli või kodukohta meeldivamaks paigaks ning vanemate, koolikaaslaste ja õpetajate käitumist tervislikumaks.
Viitamees täpsustas, et ettepanekud võivad puudutada ükskõik missugust tervisega seotud valdkonda või tervisliku keskkonna loomist – olgu see siis sport ja liikumine, toitumine, alkoholist ja suitsetamisest loobumine, koolistressi vähendamine või lihtsalt hea tuju loomine.
Võistlusel on kaks vanuserühma: 12–15aastased ja 16–19aastased. Tervise Arengu Instituut toetab mõlema vanuserühma kolme parema projekti rakendust 10 000 krooniga.
Eelmise aasta võitjad olid Väätsa põhikooli VIII klassi projekt «Oskan olla terve!», mille projektijuht oli Kaidi Tedre, ja Kohtla-Järve ühisgümnaasiumi X ja XI klassi projekt «Me valime aktiivsust, positiivi ja tervist!», mida viisid läbi projektijuhid Albert Janson, Anton East ja Viktoria Vont.
Projektide esitamise tähtaeg on 25. oktoober. Projektitaotluse ja võistluse lisateavet leiab veebilehelt www.terviseinfo.ee rubriigis «Võistlused».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles