Haigla palus arsti töölt kõrvaldamiseks politseist abi

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh

Üks haigla patsient andis Järva Teatajale teada, et sattus eelmisel kolmapäeval polikliinikus tunnistajaks, kuidas politseinikud viisid kahe vahel majast välja psühhiaater Vahur Kuperjanovit.

Ta selgitas, et Kuperjanov ei tahtnud politseinike saatel majast lahkuda ja hoidis uksest kinni, kuid politseinike ramm jäi siiski peale. Isegi politseiautos üritas ta jalga ukse vahelt välja panna, et auto ei saaks sõitma hakata.

Järvamaa haigla peaarst Andres Müürsepp tunnistas, et piinlik vahejuhtum leidis tõesti aset ja patsientide käest on juba vabandust palutud.

Müürsepp selgitas, et Kuperjanov ilmus tööle joobetunnustega. «Tal olid koordinatsioonihäired,» täpsustas ta.

Müürsepp lisas, et Kuperjanov ei allunud korraldusele töökohalt lahkuda, seetõttu palutigi politseist abi.

Müürsepa ütlust mööda pole Kuperjanov rohkem tööle ilmunud ja kui ta seda teeb, siis tuleb tal selgitusi anda.

Kas ja millise karistuse Kuperjanov saab, ei osanud Müürsepp eile öelda. «Kõik peab käima nii, nagu seadus ette näeb,» sõnas ta.

Samas tunnistas Müürsepp, et selline vahejuhtum kahjustab kõikide arstide mainet. Ta lisas, et haiglas on osalise koormusega ametis kolm psühhiaatrit.

Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Kaja Grak ütles, et politsei sai 18. märtsi lõunapaiku väljakutse haiglasse, kus meesterahvas häiris sealset tööd.

Politsei toimetas mehe haigla ruumidest välja. «Tulenevalt isikuandmete kaitse seadusest ei ole selle juhtumi kohta võimalik enamat informatsiooni anda. Samuti ei avalda me mehe andmeid, ei tema nime ega ka tervislikku seisundit mitte,» selgitas Grak.

Eile üritas Järva Teataja saada kommentaari ka Vahur Kuperjanovilt, kuid teda ei õnnestunud tabada.

Eelmise aasta oktoobris kõrvaldati Kuressaare haiglas töölt valves olnud kirurg, sest politsei tuvastas tal alkoholijoobe.

Saarte Häälele teadaolevalt tekkis konflikt valvearsti ja õmblemist vajanud patsiendi vahel. Patsiendil võimaliku joobe tuvastamiseks kutsuti haiglasse politseipatrull ja patsiendi palvel pandi puhuma ka arst. Arst kõrvaldati töölt.

Kuressaare haigla sihtasutuse nõukogu esimees Madis Kallas selgitas, et haigla igapäevajuhtimisega tegeleb juhatus. «Sõltumata aga sündmuste toimumisest või mitte toimumisest saan nõukogu esimehena kinnitada, et nii nagu igas organisatsioonis, ei ole ka haiglas mõeldav alkoholijoobes töötamine ja otse loomulikult kehtib selles suhtes nulltolerants,» lausus Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles