Paide linnas vahetus võim

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Pihelgas.
Siret Pihelgas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide linnavolikogu umbusaldas täna kaheksa kuud linnapeana töötanud Priit Värki ja valis uueks linnapeaks Siret Pihelga.

Kandidaate oli kaks: Priit Värk ja Siret Pihelgas.

Salajasel hääletamisel kogus Pihelgas 11 ja Värk üheksa häält.

Nagu möödunud kevadel, kui linnapea kohalt sai sule sappa Alo Aasma, otsustas volikogu, et ka Priit Värgile makstakse hüvitist ühe kuupalga ulatuses.

Samuti avaldati täna umbusaldust volikogu Reformierakonda kuuluvale esimehele Tarmo Aldile. Uueks esimeheks valiti keskerakondlane Peeter Saldre.

Aldi umbusaldamise poolt oli 21 volinikust 11, vastu olid kümme volinikku.

Linnavolikogu uue esimehe valimisel seati üles kaks kandidaati: Tarmo Alt ja linnavolikogu senine aseesimees Peeter Saldre. Salajasel hääletusel toetas Saldret 11 ja Alti kümme volinikku.

Paide linnavolikogu aseesimehe valimisel esitati kaks kandidaati – Reformierakonnast lahkunud Janno Lehemets ning Isamaa ja Res Publica Liidu saadik Mihhail Feštšin. Feštšin taandas end ja seega jäi Lehemets ainsaks kandidaadiks.

Protesti märgiks lahkusid valimise ajaks volikogu saalist Isamaa ja Res Publica Liidu ning Reformierakonna fraktsiooni liikmed. Salajasest hääletusest võttis osa 11 volinikku, kes kõik toetasid Janno Lehemetsa.

Viimased kümme kuud on Paide linna juhtinud Reformierakond ja  IRL, kellel oli volikogus ühehääleline enamus. Keskerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja linnavolinik Janno Lehemets sõlmisid täna pärastlõunal enne linnavolikogu istungit koalitsioonilepingu.

21 kohaga Paide linnavolikogus on sotsiaaldemokraatidel ja IRLil kummalgi kuus ning Keskerakonnal neli kohta. Reformierakonnal oli seni viis kohta, aga parteist välja astunud Janno Lehemetsa naasmisega linnavolikokku jäi Reformierakonnale neli kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles