Ambla valla Rebase talu pereema Piia Tiigemäe teab, et kaunima kaubandusliku välimusega pasha saab sellele zelatiini lisades.
Tellijale
Zelatiin annab pashale kaubandusliku välimuse
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartuli ja köögiviljakasvatusega Rebase talu perenaine Piia Tiigemäe sõnas, et õigem võib ju olla teha vene õigeusklikelt pärit ülestõusmispühade kohupiimast rooga pashat seda pikalt nõrutades. Pärast seda kui tal ükskord külaliste tulles selliselt tehtud pasha koledasti laiali vajus, proovis ta rooga valmistada želatiiniga. „Ütleme siis nii, et meie pere variandil pashast püsib kaubanduslik välimus kindla peale ja maitseb ta ka hea,“ sõnas ta.