Järvalased pakkusid riigi juubeliks lennukaid ideid

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa kultuurielu suursündmuseks kujunes 2005. aastal Uno Aani kaasautorina kirjutatud ja lavastatud vabaõhuetendus «Vabaduse ohvrid» Aruküla pargis, mis kujutas 1905. a sündmusi Vaalis ja Koerus. Sama lavastus oli ka konkursi «Järvamaa aasta tegu 2008» nominent.
Järvamaa kultuurielu suursündmuseks kujunes 2005. aastal Uno Aani kaasautorina kirjutatud ja lavastatud vabaõhuetendus «Vabaduse ohvrid» Aruküla pargis, mis kujutas 1905. a sündmusi Vaalis ja Koerus. Sama lavastus oli ka konkursi «Järvamaa aasta tegu 2008» nominent. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Neljapäeval oli Paides Wabalinna majas EV100 infopäev, kus tutvustati seniseid ettevalmistusi ja mõeldi, mida võiks Järvamaal ühiselt kinkida Eestile riigi 100. aastapäevaks.

EV100 korraldustoimkonna juhi Jaanus Rohumaa ütlust mööda on nad väga rõõmsad, et Paide kui vabakondlik vedur tuksub endiselt täiel rinnal. "Inimestelt tuli väga palju ettepanekuid ning nende valmisolek ja fantaasiarikkus julgustas meidki," ütles ta.

Nii on järvalastel plaan tuua eestlaste teadvusse vähetuntud fakt, et esimest korda kuulutati Eesti Vabariik välja 1905. aastal Koerus. Selle plaaniga seotud August Jürima (Jürman) oli hiljem seotud ka Eesti väljakuulutamisega Pärnus 1918. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles