Kartul tahaks veel kasvada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Selveri ees kartulite ja köögiviljaga kauplevalt Maie Kaljusaarelt ostetakse kartulit praegu peamiselt kilokaupa, sest keldrid on soojad ja linlased veel talvevarusid kokku ei osta.
Paide Selveri ees kartulite ja köögiviljaga kauplevalt Maie Kaljusaarelt ostetakse kartulit praegu peamiselt kilokaupa, sest keldrid on soojad ja linlased veel talvevarusid kokku ei osta. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kuigi kartulivõtuaeg on tänavu paar nädalat tavalisest hilisem, ei taha kuival suvel puhanud ja alles sügiseste vihmadega kasvama hakanud kartulil koor ikka veel kinni jääda.

Väätsal tegutsev osaühing Osa ja Tervik on tänavusest kartulisaagist üles võtnud umbes kolmandiku. «Koristusperiood lükkus kaks nädalat edasi, taim on täiesti roheline ja kasv alles kestab,» ütles ettevõtte juhataja Margo Heinmaa.


Et kartulil koor kinnistuks, soovitas Heinmaa paar nädalat enne ülesvõtmist pealsed eemaldada.
Tänavune kuum ja kuiv suvi pole Heinmaa hinnangul saagikusele kasuks tulnud: kuivus pani kasvu seisma ja taim puhkas. Selle kartuli pealt on Heinmaa näinud, et mugulaid on pesas palju, aga nad on enamjaolt väikesed.
Heinmaa hinnangul on siiski lootust, et saak tuleb keskmine või isegi natuke suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles