Türi-Viljandi reisirong jääb sõitma aprillini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Edelaraudtee Infrastruktuuri aktsiaselts alustab ligi 53 km pikkuse Türi-Viljandi raudteelõigu põhjalike rekonstrueerimistöödega. Reisijate jaoks hea uudis on see, et ronge bussidega enne järgmise aasta aprillikuud ei asendata.


«Liikluses võivad tekkida üksikud päevad, mil rongiliikluses on teeremondist tingitud muudatusi, kuid lõviosa vedudest tehakse siiski reisirongidega,» lubas juhatuse liige Rain Kaarjas. «Reisijatele on see variant kindlasti vastuvõetavam, kuna tülikas ümberistumine jääb esialgu ära.»
Kaarjas lisas, et kuni 2011. aasta aprillikuuni tehakse ettevalmistustöid. «Muuhulgas puhastatakse raudteeääred võsast ning veetakse välja liiprid, nende tööde tegemine ei takista reisirongide sõitmist,» sõnas ta. «Vajadus asendada reisironge bussidega tekib alates 2011. aasta aprillikuust, järgmise aasta lõpuks peavad tööd ettenähtud mahus valmis saama.»
Türi-Viljandi raudteelõigu remonditööde käigus vahetatakse välja kogu raudtee pealisehitus (rööpad, liiprid, killustik), ehitatakse kuus uut ooteplatvormi, renoveeritakse kõik raudteeülesõidud. Täiendavalt varustatakse automaatse foorisignalisatsiooniga kolm raudteeülesõitu ning uuendatakse kolm raudteesilda ning raudteetruubid.
Edelaraudtee lubab kõigist eelseisvatest reisirongiliiklust puudutavatest muudatustest piisava ajavaruga teada anda.
Tallinna-Türi-Viljandi rongiliin on Edelaraudtee liinidest populaarseim. Ulatuslikud remonditööd vähendavad senist sõiduaega veerand tunni võrra.
 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles