Pääs Vallitorni hakkab maksma ligi sada krooni

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa /Järva Teataja

Laupäeval Paide Vallimäel muinasaja festivali «Aegade tuules» ajal avatavas ajakeskuses Wittenstein pääseb Eesti ajaloojärkudega tutvuma kuus eurot maksva piletiga.

Kuni aastavahetuse ja euro tulekuni tuleb kassas lunastada siiski 94kroonine pilet. Pensionärid ja rohkem kui 20-liikmelised rühmad pääsevad ajamasinaga rändama 78 krooni ehk viie euroga. Õpilased peavad lunastama selleks kolmeeurose ehk 47kroonise pileti, perepilet hakkab maksma 188 krooni ehk 12 eurot.


Paide linnapea Kersti Sarapuu ütles, et eesmärk on hoida piletihind võimalikult taskukohane ennekõike õpilastele, sest tähtsam kui piletitulu on ajakeskusest kaasa antavad teadmised ning eksponaatide ja interaktiivsete seadmete ning lahenduste kaasabil läbi elatav ajastutunnetus. «Me väga loodame, et kooliajal külastab Vallimäel asuvat ajakeskust iga Eesti koolilaps, sest kus mujal kui just ajakeskuses Wittenstein saavad noored kõige kiiremini ülevaatliku ja loodetavasti ka meeldejääva pildi Eesti ajaloo erinevatest etappidest,» lausus ta.


Linnavalitsuse projektide koordinaatori Enno Must märkis, et ajakeskuse väravad on avatud külalistele laupäeva keskpäevast ehk kohe pärast Paide keskväljakul aset leidvat festivali avamist ning Paidele linnaõiguste üleandmise 719. aastapäeva meenutamist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles