Kohalik leivatootja hindu veel ei tõsta

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Euroleib tegevjuht Margus Vilmre tunnistab, et kõik toorained on kallimaks läinud, kuid saia ja leiva hind on püsinud muutumatuna.
AS Euroleib tegevjuht Margus Vilmre tunnistab, et kõik toorained on kallimaks läinud, kuid saia ja leiva hind on püsinud muutumatuna. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

AS Euroleib tegevjuht Margus Vilmre kinnitas, et ettevõte pole veel otsustanud hindu tõsta, kuigi pagaritoodete valmistamine on tuntavalt kallinenud.

Vilmre ütles, et kui ajakirjanduses on viimasel ajal olnud juttu leivahinnast ning rukki- ja nisujahu kallinemisest, on teema tegelikult palju laiem. «Euroleival on nimekirjas üle saja toote, millest rukkijahust valmistatud leivad moodustavad väikese osa,» selgitas ta. «Lisaks tavalisele saiale ja leivale teeme veel torte, kooke, pirukaid ja muud.»


Kui kallinenud oleks üksnes jahu, poleks Vilmre ütlust mööda olukord eriti raske, kuid sama on teinud ka tootmise teised kuluallikad. «Kallimaks on läinud suhkur, toiduõli, küte, elekter, isegi vesi läks Paides kallimaks. Kallinenud on peaaegu kõik toorained ja suurenenud ka maksud,» täpsustas ta.


Kui kogu kulutõus kokku lüüa, peaksid pagaritooted Eestis Vilmre hinnangul kallinema. «Kõik oleneb siiski sellest, mida teevad suurimad tootjad, kes määravad turu,» lisas ta.
Vilmre selgitas, et kui leivapäts poes kallineb, ei tähenda see veel, et kogu raha läheks leivakombinaadi taskusse, vaid oma osa saavad kaupmehedki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles