Ajakeskus jookseb ajaga võidu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakeskuse mannekeenid seisid eile lõunaajal alles laoruumis.
Ajakeskuse mannekeenid seisid eile lõunaajal alles laoruumis. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna keskpäeval Paide Vallimäel avatav ajakeskus Wittenstein peab ajale siiski alla vanduma, sest väiksemaid töid jagub seal teha veel kuuks ajaks.

Eile pärastlõunal, kui ajakeskuse avamiseni jäi vähem kui 24 tundi, nägi ümber ehitatud Vallitorn välja nagu tõeline ehitustanner. Lisaks tunkedes meestele sibasid ringi ka linnavalitsuse ametnikud, panged ja lapid käes. Lõplikult valmis ei paistnud olevat veel ükski korrus.
Kuigi esialgu ütlesid linna juhid eile lõunaajal olnud pressikonverentsil, et ööga jõuab kõik tööd tehtud, pidid nad hiljem tunnistama, et lõpliku valmimiseni võib minna kuni kuu, kuid see ei tähenda, et külastajad torni uudistama ei pääseks.
Festivali «Aegade tuuled» korraldajad selgitasid, et kuigi homse festivali käigus avatakse ümberehitatud Vallitorn, tuleb arvestada, et kõik külastajad korraga kitsukesse torni ei pääse.
Nädalavahetusel peetav festival «Aegade tuuled» keskendub tänavu muinasajale, mida kajastab ajakeskuse esimene korrus.
Must selgitas, et järgmisel aasta keskendub festival järgmise korruse ajastule ja nii edasi kuni viimase korruseni välja. «Igast festivalist jääb Vallimäele ka üks ehitis, täna ja homme valmib kiviheitemasin,» täpsustas ta.  
Festivali kõrgpunkt on lavastus «Lauluväe rahvas», mis etendub täna ja homme kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles