Kolledžis lahati seasilma ja tehti lämmastiku abil jäätist

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Reedel kutsus AHHAA keskus ja Tartu ülikooli Türi kolledž huvilisi Teadlaste Ööle. Türi kolledži haridustehnoloog Maarika Uusmaa lausus, et töötubadesse pani end kirja ligikaudu 30 inimest.

 

Ühes töötoas sai lahata seasilma. Inimesed olid pannud kätte kummikindad ja vaatasid, milline on silma ülesehitus. Teises töötoas tutvustati kummikommide abi DNA koodisüsteemi. Õhtul kõneles klimatoloog Ain Kallis kliimamuutustest ja inimese kui liigi rikkusest.

Tõelise maiuspala pakkus Teadlaste Ööl külalistele kolledži direktor Timo Kikas, kes segas kokku koore ja kodust kaasa võetud maasikamoosi, lisas lämmastikku ning jäätis oligi valmis.

Teadlaste Öö on erinevaid teadusringkondi ja organisatsioone ühendav suurüritus, kus ühe ööpäeva jooksul toimus palju erinevaid teadust ja teadlasi tutvustavaid ettevõtmisi aktiivses ja lõbusas võtmes

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles