Kollektsionääri pudelikogu näeb muuseumis

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvikavein on aastast 1981. Valmistaja on ENSV TTM Valga veinitehas. Teised pudelid on 90ndate algusest. Pilt on illustreeriv
Jõhvikavein on aastast 1981. Valmistaja on ENSV TTM Valga veinitehas. Teised pudelid on 90ndate algusest. Pilt on illustreeriv Foto: Erakogu.

Järvamaa muuseumis avatakse laupäeval avatakse näitus, kus on väljas ka 19. sajandi lõpu õllepudeleid.

Järvamaa muuseumi programmijuht Tarmo Hints selgitas, et pudelikogu on jõudnud muuseumisse tänu kollektsionäär Endel Kivimäele, kes lahkus siitilmast eelmise aasta detsembris väga kõrges eas - 90 aastasel. "Kollektsiooni haldab nüüd tema poeg Peeter Kivimäe," täpsustas Hints.

Sel laupäeval avatav näitus annab ülevaate õllepudeli vormumise ajaloost, kust leiab graatsilisi aga ka väga lihtsaid pudeleid, erineb nii kuju kui ka suurus. "Ka õllepudelite valmistamises on olnud perioode, kus kaunidus ja graatsia olid lisaks tarbimisnaudingule, kuid mida aeg edasi, seda tavalisemaks muutus õllejoomine inimeste seas ja seda vähem olulisemaks peeti õlle villimist kauni väljanägemisega pudelitesse," tõdes Hints.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles