Tõnis Kõiv: Ülikooli otsus on ootamatu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Kõiv
Tõnis Kõiv Foto: AFP / Scanpix

Tõis Kõiv
riigikogu liige
Reformierakond

Tartu Ülikooli Türi kolledžil on märgiline tähtsus mitte ainult Türi vaid kogu Järvamaa (Kesk-Eesti) jaoks. Ülikooli otsus on väga ootamatu, eriti arvestades järgmisi asjaolusid.


Keskkonnainvesteeringute Keskus on mõned kuud tagasi otsustanud investeerida Türile miljoneid kroone keskkonnahariduskeskuse väljaehitamiseks, sel aastal oli rekordiline vastuvõtt, käib aktiivne õpe avatud ülikoolis, korraldatakse erinevaid kursuseid kohalikele inimestele, mis on väga populaarsed. Loetelu võiks veel pikalt jätkata.


Tartu Ülikool loeb raha ja näeb Türil toimuva Tartusse viimisel kokkuhoiuvõimalusi. Aga kasutamata on võimalus läbi rääkida Türi vallaga, et kohalik omavalitsus saaks rahaliselt tegevuskulude katmist toetada. Investeeringute puhul on Türi vald alati kolledžit toetanud. Kindlasti on läbirääkimisruumi ka püsikulude puhul.


Türi kolledž on üha tihedamates sidemetes ümbritseva kogukonnaga ning annab tööd ja leiba paljudele inimestele. Veel rohkem on neid, kes kolledžist õppe saanuna elus paremini hakkama saavad.


Minu arvates tuleks kindlasti taotleda Tartu Ülikoolilt otsuse peatamist ning olen juba teinud ettepaneku, et Türi vald ja Tartu Ülikool asuksid läbirääkimistesse Türi kolledži tuleviku osas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles