Pealtvaataja alla ajanud rallisõitja: alla sekundi ning piloodist saab reisija

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju ralli teine võistluspäev
Harju ralli teine võistluspäev Foto: Timo Anis

Argo Kuutoki ralliauto ette jäi 2014. aasta Saaremaa rallil keelualal viibinud naisterahvas, kes murdis jalaluu.

Õnnetustest rääkides ütleb Kuutok, et kõik oleneb konkreetsest olukorrast. «Kui miski lööb auto käest, pole juhil seal enam otsustada midagi, alla sekundi ning piloodist saab reisija,» nentis ta.

Kuutok oli pealtvaatajana kohal ka Harju ralli Matsimäe katsel, veidi maad enne õnnetuskohta. «Nägin hetke, kui kiirabi tuli, infot suurt ei liikunud, vaid vennas helistas, et katse jääb ära,» kirjeldas ta sündmusi. «Kuigi ma ise seda katset sõitnud pole, siis seda õnnetuskohta ma isegi tean. Vaatasin ühte Youtube'i videot, kus sama lõiku läbis üks Mitsubishi Evo. Õnnetuskohas oli vist üks löökauk, mis video pealt vaadatuna lõi auto korra käest.»

Argo Kuutok ei mäleta lähiminevikust sedavõrd ränkade tagajärgedega ralliõnnetust. «Arutasime seda just sõpradega ning viimane surmaga lõppenud õnnetus oli vist ühe noorukese fotograafiga (2011. aastal Kuressaare ringrajal).»

Matsimäe õnnetus oli tema sõnul pigem halbade asjade kokkusattumus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles