Koolid said pilliostuks raha

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksofon.
Saksofon. Foto: Anniki Leppik

Järvamaale jagus algatuse «Igal lapsel oma pill» raames uute pillide soetamiseks 3690 eurot. Selle summa ulatuses saab täiendust Paide, Koeru ja Türi muusikakoolide ning Paide kultuurikeskuse ja Paide gümnaasiumi pillipark.

Koeru muusikakoolile on sopransaksofoni ostuks eraldatud 1400 eurot, Türi muusikakoolile vioola ostuks 600 eurot ning Paide muusikakool saab flüügelhorni samuti 600 euro eest. Paide gümnaasium aga saab 180eurose elektrikitarri ja basskitarri ning 130 euro eest soetatakse kitarrivõim ning 180 euro eest bassivõim. Paide kultuurikeskus aga saab 190 eurot, et soetada kaks kuuekeelelist väikekannelt ning 4/4 viiuli ostmiseks 500 eurot.

Algatuse «Igal lapsel oma pill» esimese taotlusvooru tulemusel saavad Eesti vabariigi 100. sünnipäeva eel kingituse 121 Eestis tegutsevat muusikaõpet pakkuvat haridusasutust, kellel on võimalus osta 268 muusikainstrumenti. Esimeses voorus esitati taotlusi kokku 175 erineva asutuse poolt 861 pillile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles