Kolledži üliõpilased valmistuvad korralikuks väitluseks

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Türi kolledži aktus.
Tartu Ülikooli Türi kolledži aktus. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Täna pärastlõunal toimub Tartu Ülikooli Türi kolledžis infotund, kus ülikooli esindajad tulevad tudengitele selgitama kolledži sulgemise põhjuseid.

Tartu Ülikooli õpilasesinduse Türi kolledži esindaja, teise kursuse tudeng Krista Tomson sõnas eelmise nädala lõpus, et kavatseb teha enne esmaspäevast infotundi tõsise ettevalmistuse ja lugeda seadusi. «Mulle on Tartu Ülikooli esindajatele ikkagi väga palju küsimusi,» ütles ta. «Üks suuremaid probleeme on, et otsus tehti ära nii vaikselt, et keegi ei teadnud.»

Tomsoni meelest ei saa olla kolledži sulgemise põhjus ka asjaolu, et ta ei tasu majanduslikult ära. «Kolledžid on aegade algusest peale võtnud palju raha,» ütles ta. «Tartu Ülikool ei ole asutus, mis teeniks kasumit.»

Tomsoni hinnangul on kolledž Türile oluline, sest on osa linna keskkonnast. Kui kolledž kaob, kaotavad näiteks kauplused, kooli söökla ja paljud teised.
Lääne-Virumaal elav Tomson lausus, et tema ei taha minna Tartusse kooli. Ta on arvutanud, et sõit läheks tal ligi 40 protsenti kallimaks. Samuti oleks seal elada kulukam, mis omakorda tähendab, et tuleb käia tööl, kuid seetõttu langeb arvatavasti õppeedukus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles