Tudengid püüdsid tõestada kooli headust

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Türi kolledži tudengid.
Tartu Ülikooli Türi kolledži tudengid. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Poolsada Türi kolledži tudengit kuulas eile Tartu Ülikooli esindajaid, kes selgitasid, mis ootab neid ees  Tartus. Õppurid püüdsid külalisi veenda, et neile pole tarvis kvaliteetsemat õpet ja aktiivsemat üliõpilaselu, sest neil on Türil see olemas.

Tartu Ülikooli Türi kolledžis on 129 õpilast. Eilsesse teabetundi jõudsid neist veidi vähem kui pooled ehk ligi poolsada.

Õppeprorektor Birute Klaas tuli selgitama, mis ootab keskkonnaõppureid ees, kui kolledži õppekava viiakse järgmisel sügisel Tartusse üle.

Klaas püüdis veenda üliõpilasi, et kuigi Türi on õppimiseks ja elamiseks tore koht, pole siia siiski tekkinud sobivat akadeemilist keskkonda ning kvaliteetsema õppe nimel tuleb järgmisest sügisest kolida üle Tartusse. «Suur probleem on, et akadeemiline kompetents tuleb väljastpoolt Türi,» sõnas ta.

Küsimuste esitamiseks kätemerd küll saalis ei tõusnud, kuid mured otsa ka ei lõppenud.
Üks suuremaid muresid on Tartu kallis elu ja seoses elukoha muutustega tekkivad kulud. Klaas lausus, et ülikool proovib nii palju kui võimalik  tudengitele lisakulusid hüvitada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles