Stora Enso graanulitehas Graanul Investi ei mõjuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2007. aasta juulis Imavere saeveskit külastanud majandusminister Juhan Parts (paremal) märkis, et siinsed ettevõtted oskavad hästi ära kasutada oma strateegilist asukohta. Uue graanulitehase asukohta Imaveres hindavad ka Stora Enso juhid.
2007. aasta juulis Imavere saeveskit külastanud majandusminister Juhan Parts (paremal) märkis, et siinsed ettevõtted oskavad hästi ära kasutada oma strateegilist asukohta. Uue graanulitehase asukohta Imaveres hindavad ka Stora Enso juhid. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järgmisel sügisel valmib Imaveres Stora Enso graanulitehas, mis hakkab saeveski tootmisjääke ära kasutama. Graanul Invest kavatseb sellest hoolimata tootmist endises mahus jätkata.

Stora Enso investeerib 10 miljonit eurot graanulitootmise käivitamisse Imavere saeveskis. Graanulitehase ehitus algab veel sel sügisel, projekt peaks valmima tuleva aasta neljandas kvartalis.

Uus tehas ei pea toorainet väljastpoolt ostma, sest hakkab tootmiseks kasutama Imavere saeveski ja järelvääristamise tootmisjääke.

Seni kasutas saeveski tootmisjäägid graanulitootmiseks ära naabruses tegutsev Graanul Investi tehas. Hoolimata sellest, et Imavere saeveski neid tulevikus toorainega ei varusta, kavatseb Graanul Invest siiski tootmist senises mahus jätkata. «Stora Enso Imaverre rajatav graanulitehas pole Graanul Investile ootamatu uudis, oleme nende arengutega juba mingi aeg kursis olnud,» ütles Graanul Investi juhatuse esimees Raul Kirjanen. «Kindlasti teeb see meie elu Imaveres keerulisemaks, kuid oleme igal juhul veendunud, et jätkame tootmist samas mahus kui varem.»

Eksporditurud on graanulitootjad omavahel ära jaganud: Soome ja Rootsi turul on Graanul Investi mahud väikesed. «Graanul Invest on turgudel suhteliselt liikuv, püüame töötada turul, mis annaks meile parima tulemuse,» ütles Kirjanen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles