Töötute arvu vähenemine peatub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Majandusteadlaste ennustused sellest, et töötute arvu vähenemine peatub, saab lähiajal tõeks ilmselt ka Järvamaal.

Töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang ütles, et praegu töötute arvu vähenemine veel peatunud pole, kuid see on juba aeglustunud ja aeglustub ilmselt veelgi. Septembris oli Järvamaal 1826 töötut.

Töötute arvu vähenemise aeglustumisel on mitu põhjust. Tasang ütles, et üks põhjus on, et töö on otsa saanud hooajatööd teinud inimestel. «Lepingud saavad läbi ka näiteks ehitustöölistel, kes on tellimused täitnud ja objektid lõpetanud,» lisas ta.

Pikaajalisi töötuid on Tasangu andmetel Järvamaal vähem kui mujal Eestis. Järvamaal on poolteist aastat tööta olnuid 12, Eestis 25 protsenti kõigist registreeritud töötutest.
Tasang prognoosis, et kuigi praegu on töötuid veel vähemaks jäämas, on varsti ilmselt oodata töötute arvu uut suurenemist. «Kalevite Kodu läks kinni ja sealt tuleb töötuid juurde,» põhjendas ta. «Lisaks sellele on võrreldes kevadega vähemaks jäänud ka tööpakkumisi.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles