Lasteaiaõpetajad nõudsid meeleavaldusel suuremat palka

Tiit Reinberg
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Täna ennelõunal kogunes mitukümmend lastaeaiaõpetajat Paide raekoja ette ja nõudis, et nende palk võrdustataks koolilõpetajate palgaga.

Tegemist on üle-eestilise kampaaniaga, kus lasteiaiaõpetajad koguvad riigikogule esitatavale pöördumisele toetusallkirju.

Lasteaiatöötajate selgitusel tingis pöördumise olukord, kus ühesugust tööd tegevate ning samadele kvalifikatsiooninõuetele vastavate lasteaiaõpetajate keskmine palk kõigub omavalitsuseti  427 eurost 1132 euroni.

Lasteaiaõpetajad teevad riigikogule ettepaneku kehtestada neile põhikooli- ja gümnaasiumiõpetajatega võrdne riikliku töötasu alammäär üle Eesti ning sätestada koolieelsete lasteasutuste rahastus samasugune, nagu on munitsipaalkoolidel.

Paide Sookure lasteaia direktor Liia Koppel ütles, et Paides lasteaedades teenib keskeriharidusega õpetaja  630 ja kõrgharidusega õpetaja 750 eurot.
Kõrgharidusega lasteaiaõpetajad teenivad suurimat palka Türi vallas (800 eurot) ja kõige väiksem on nende sissetulek Roosna-Alliku vallas (600 eurot).

Koppel selgitas, et Sookure lasteaed vajab kaht õpetajat ja üks lahkujatest tõi põhjenduseks madala palga. «Väga raske on uut õpetajat leida,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles