Sügispatrulli võitis sõjakooli võistkond

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluse sügispatrulli võitnud Paide üksikkompanii võistkond kooseisus:Indrek Reismann, Heigo Laaneoks, Urmas Kõonurm ning Alo Aasma.
Mulluse sügispatrulli võitnud Paide üksikkompanii võistkond kooseisus:Indrek Reismann, Heigo Laaneoks, Urmas Kõonurm ning Alo Aasma. Foto: Erakogu

Sel nädalavahetusel Albu vallas toimunud Järva maleva sügispatrulli võitis Roosna-Alliku ning Ahula I rühma ees Kõrgema sõjakooli võistkond.

Kokku osales sügispatrullil 11 võistkonda, kel tuli lisaks kümmekonnale kontrollpunkti läbimisele ning seal erinevate ülesannete täitmisele hoiduda kogu võistlustrassi vältel vastutegevusest. Võistlejad läbisid ligi 30 tundi kestnud matka käigus olenevalt valitud marsruudist ligikaudu 50 kilomeetrit.

Ühe sügispatrulli peakorraldaja, Järva maleva Roosna-Alliku üksikkompanii pealiku nooremleitnant Aare Kabeli sõnul läks võistlus igati korda. «Suutsime teha just sellise raskusastmega võistlustrassi, mis sobis võimalikult hästi kõigile võistkondadele - ükski võistkond katkestama ei pidanud, kuid samas suutis terad sõkaldest eraldada,» lausus Kabel.

Kontrollpunktides tuli võistkondadel täita nii militaarseid oskusi kui ka argielus kasuks tulevaid teadmisi nõudnud ülesandeid alates orienteerumisest, jõe ületamisest ja relvade kokkupanemisest kuni hobuse rakendamise, takistusraja läbimise, kauguste ja kaevu sügavuse hindamise
ning meditsiiniülesande täitmiseni.

Aare Kabeli sõnul oli tänavusel sügispatrullil esimest korda kasutatud ka vabatahtlike kontrollpunktide süsteemi, mis võimaldas neile võistkondadel, kel jõudu jagus, lisaks kohustuslike punktidele läbida ka lisakontrollpunkte ning sellega boonuspunkte teenida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles