Taikse tahab annetuste toel tantsulava ehitada

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Taikse küla rahvas vajab tantsulava tarvis kaht tuhandet eurot, nädalaga on kogunenud sellest kolmandik ja hiljemalt suve lõpus on lootust laval jalga keerutada.

«Esmalt lootsime, et saame kaks tuhat eurot kokku enne jaanipäeva ja jaanipäeval lööme uuel laval juba tantsu, kuid paistab, et olime liiga optimistlikud,» ütles Taikse külaseltsi üks asutajaliikmetest Kristina Gudinas.

Gudinas lisas, et Taikse kultuurimaja juures on tantsulava kogu aeg olnud. «Kaks puidust tantsuplatsi on oma aja ära elanud ehk lagunenud. Nüüd mõtlesime ehitada selle materjalist, mida ei võta vihm, päike ega lumi ehk keskkonnasõbralikust ja hooldamist mitte vajavast plastikust, mida pakub Plastrex ja kohe mitmeks aastakümneks,» selgitas ta.

Taikse rahvas aktiviseerus Gudinase ütlust mööda eelmisel aastal pärast seda, kui Türi vallavalitsus tahtis kultuurimaja kinni panna. «Moodustasime külaseltsi ja tahame ühiselt taastada ka külale tähtsa kultuurimaja välistantsulava,» sõnas ta.

Kuu algul algatatud üleskutse peale sai Gudinas esimese 15 minutiga 250 eurot ja talle tundus kõik roosiline, kuid nüüd loodab ta hiljemalt suve lõpul korraldada Taikses üritust «Palume lavale!».

Lavale kavatseb Gudinas kutsuda kõik annetajad.

Tantsulava ehitust on Gudinase selgitusel toetanud 35 elanikku või külaga tihedamalt seotud inimest ja toetuse suurus on jäänud viie kuni saja euro vahele.

Kõik, kes soovivad Taikse kultuurimaja tantsulava ehitust toetada, on oodatud seda tegema. «Tähtis pole summa suurus, vaid tahe olla osaline ühes pühas ettevõtmises,» lisas Gudinas.

Toetussumma saab kanda MTÜ Taikse Külaselts kontole EE382200221061681085, selgitusse märkida «Lava ehituseks».

Taikse küla asub viie kilomeetri kaugusel Türi linnast  ning piirneb Mäeküla, Raukla, Tännassilma ja Vilita küla ning Särevere alevikuga.

Külas elab 1. jaanuari seisuga 177 elanikku.

Taikset on esmamainitud 1564. aastal, mil küla kuulus Särevere mõisa alla. 1894. aastal asutati Taikse koolimajas Türi muusika selts, segakoor ja puhkpilliorkester.

1924. aastal asutati Taikses rahvaraamatukogu selts. Külast on pärit ajakirjanik Kustas Kotsar (1872–1942).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles