Kesk-Eesti klastri kolm nurka on logistika, turism ja haridus

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Tartu Ülikooli sotsiaalse kommunikatsiooni emeriitprofessor Marju Lauristin usub, et see «kosmodroom», mis Mäosse ehitati, muudab kogu Eesti aegruumi. «Siin võiks olla klaster, mille kolm nurka oleks logistika, turism, haridus, neid omavahel seovad teenused,» lausus ta.


Logistiliselt on Mäo keskpunkt ja Lauristin rõhus eriti mõttele, et see on lühikeste teede Eesti keskus, kust pääseb igale poole.

Turismivaldkonna arendajatele andis Lauristin uusi mõtteid: ajaturism, mis haaraks mõisad, muinasaja ja 17.–19. sajandi ajajälje ning siinse looduse, või haridusturism, mis pakuks õuesõpet, või õhupalliturism, mida saaks arendada Nurmsi lennuväljal. «Võtame mitte 175, vaid kolm sihtrühma, mitte tuhat, vaid 15 sihtpunkti, ja ühendame need omavahel,» rõhutas ta.
Piirkonda näeb tervikuna ka Lauristin, kelle hinnangul on kõige positiivsem emotsionaalne väärtus väljendil «Kesk-Eesti». (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles