Koeru Konesko tehases valmis esimene e-room Aafrikasse

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Konesko Koeru tehases hakkavad valmima konteinerkraanade ajud ehk e-roomid, millest esimene valmis reedel ja saadetakse järgmisel nädalal Aafrikasse.

Konesko AS Koeru tehases valmis reedel esimene e-room, millele olid külge riputatud ka õhupallid.  „Täna (reedel- toim.) on meil pidupäev, oleme suure asjaga hakkama saanud. Esimene e-room on valmis, järge ootavad sellest projektist veel neli, kuid tööjärg on ees juba kaheks aastaks,“ täpsustas elektrikilbi tehase juht Kristel Sass.

Elektritehase tootmisjuht Indrek Vassar lisas, et tegemist on sadamates asuvate suurte ratastel liikuvate konteinerkraanade juhtimispuldiga, mida kutsutakse e-roomiks.  „Meie valmistame Koerus neile konteinerkraanadele võib öelda ajusid, mis paneb suure kraana sadamas liigutama, toimetama, konteinereid tõstma, sõitma ühest kohast teise, ühesõnaga tegema, mida vaja,“ selgitas ta. „Esimesed e-roomid lähevad Aafrikasse, riiki Togo,“ lisas Vassar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles