Türi vallavolikogu saatis pöördumise ülikoolile ja riigijuhtidele

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi vallavolikogu
Türi vallavolikogu Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Eilsel Türi vallavolikogu istungil otsustati teha seoses ohuga, et Türi Kolledž võidakse sulgeda, pöördumise riigiesindajatele ja Tartu ülikoolile.

Pöördumisega soovib volikogu kutsuda otsustajaid leidma lahendusi Türi kolledži ning Järvamaal kõrghariduse omandamise võimaluse jätkamiseks. Türi Kolledži sulgemine mõjutab kogu regiooni arengut ning süvendab Kesk-Eesti mahajäämust teiste Eesti piirkondadega võrreldes.


Seetõttu tuleks nii kaalukat otsust tehes erinevate osapoolte vahel läbi rääkida, et jõuda võimaliku parima lahenduseni.
Riigiesindajate pöördumine saadetakse riigikogu kultuurikomisjoni esimehele Peeter Kreitzbergile, haridus- ja teadusministrile Tõnis Lukasele, siseministrile Siim Valmar Kiislerile ning Järvamaalt riigikogu liikmetele Kaia Ivale, Jaan Kundlale, Tõnis Kõivule, Jaanus Marrandile, Sven Mikserile ja Arvo Sarapuule.


Tartu ülikooli pöördumine saadetakse ülikooli rektor Alar Karisele ja Tartu ülikooli nõukogule.

Pöördumine riigiesindajate poole
Pöördumine Tartu Ülikooli poole

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles