Omavalitsuste liit palub sulgemisotsuse tühistada

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa omavalitsuste liidu üldkogu.
Järvamaa omavalitsuste liidu üldkogu. Foto: Tiit Reinberg

Järvamaa Omavalitsuste Liit saatis pöördumise Tartu ülikoolile, milles palub tühistada Türi kolledži sulgemisotsus.

Liidu arvates on Türi kolledži tegevus olnud tulemuslik. Vastuvõtt käesoleval aastal keskkonnahariduse erialale oli viimaste aastate suurim, käivitunud on mitmed arendusprojektid – “Teadmised avavad uksi” ja “Tartu ülikooli Türi kolledži keskkonnahariduskeskuse tegevuse jätkamine ja arendamine”.


1.jaanuarist 2011 algab suurprojekt “Keskkonnahariduse infrastruktuuri arendamine TÜ Türi kolledžis”, mille kogumaksumus on 15,6 miljonit krooni ning millele omavalitsuste liit andis oma toetuskirja.
Samuti toetab liit kolledži soovi avada rakenduskõrghariduse õppekava alusel tsiviilplaneerimise eriala.


Arvestades eelnevat, on äärmiselt kahetsusväärne Tartu ülikooli otsus lõpetada õppetegevus Türi kolledžis. Õppeasutuse sulgemine mõjutab negatiivselt kogu Kesk-Eesti piirkonna arengut, kuna tegu on olulise keskkonnaalase kompetentsikeskusega.


Järvamaa Omavalitsuste Liit teeb ettepaneku tühistada Tartu ülikooli Türi kolledži sulgemisotsus. Pöördumine on saadetud ka peaministrile,haridus- ja teadusministrile, regionaalministrile ning keskkonnaministrile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles