Kirjakaste jääb vähemaks

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peetri postkontor.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Peetri postkontor. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti Post eemaldab üle Eesti 250 vähekasutatud kirjakasti, võimaluse selleks annab majandus- ja kommunikatsiooniministri kinnitatud määrus.

Eesti Postil on üle Eesti enam kui 2700 kirjakasti. Majandus- ja taristuminister Kristen Michal ütles, et vajadus kirjakastide paiknemise osas on muutunud, kuna postiga saadetavaid arveid, teavitusi ja kirju jääb üha vähemaks ning inimesed eelistavad mugavuse ning kiiruse huvides kasutada elektroonilisi kanaleid.

«Füüsilised kirjad, teavitused ja arved liiguvad püsivalt e-kanalitesse ning lihtkirjade hulk väheneb aastas 10–15 protsenti. Samas on Eestis praegu umbes pool tuhat kirjakasti, kuhu pannakse kirju vaid paar korda kuus, ja kus nõuame, et neid iga päev tühjendataks. Kulu sellele teenusele on 154 000 eurot aastas ja muutusega hoiame maksumaksjale raha kokku. Pikem strateegia näeb ette, et postiteenust saab kasutada ka kohtades, kus inimestel on iga päev rohkem asja, näiteks kauplustes. Tänapäeval saab kirjakandja maapiirkondades ka koju kutsuda või arvuti tagant lahkumata kirja e-teenindusest elektrooniliselt teele saata, ning see ümbrikustatakse ja viiakse füüsiliselt kohale,» rääkis Michal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles