Lapsed õppisid süstaga sõitma ja ümber käima

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süstaringi koolitus Roosna-Allikul.
Süstaringi koolitus Roosna-Allikul. Foto: Andrus Kopliste/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Roosna-Alliku tehisjärve ääres kogunes kolmapäeval taas süstaring, kus lapsed ja täiskasvanud said teadmisi veeohutusest, õigetest sõiduvõtetest ja ka sellest, kuidas õigesti süstaga ümber käia.

Mittetulundusühingu Nautleja Kalamatkad eestvedaja Sille Erala ütles, et kokku osales sel aastal süstaringis 11 last ja 13 täiskasvanut. «Süstaringi mõte tuli paar aastat tagasi kui Nautleja Kalamatkad käis Roosna-Alliku noortega Jägala jõel sõitmas, tookord oli paar paati ja paar süstat. Kogemus oli noortele meeldejääv ja nad käisid välja süstaringi mõtte,» rääkis Erala. Ta on seda meelt, et head ideed ei tohi lasta raisku minna, eriti kui see on noortelt endilt pärit. Nii ostiski ühing LEADER toetuse abiga süstasid juurde ja Erala lubas, et süstaring tuleb kindlasti järgmiselgi aastal.

«Algul arvati, et väikestel lastel on süstaga valitsemine raske, aga see pole nii, kui neid rahulikult õpetada,» kinnitab Erala. Kolmapäeva pärastlõunal rannas olnud lastele meeldis süstaga sõitmine väga ja nad olid nõus jagama teadmisi ka Järva Teatajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles