Ka Jaan Kundla astus Türi kolledži kaitseks välja

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Jaan Kundla.
Riigikogu liige Jaan Kundla. Foto: Andrus Eesmaa/Järva Teataja.

Nagu kaasriigikogulased Jaanus Marrandi, Sven Mikser, Tõnis Kõiv ja Arvo Sarapuu, saatis ka Jaan Kundla märgukirja Türi kolledži toetuseks.

Kundla läkitas märgukirja haridus- ja teadusminister Tõnis Lukasele, samas kui tema kolleegid on samasuguse sisuga kirju saatnud ka Tartu Ülikooli rektorile ja nõukogule, peaministrile ja regionaalministrile.


Kundla selgitas, et kolledži sulgemise plaan mõjutab märkimisväärselt Kesk-Eesti regionaalarengut. Ta lisas, et samadele küsimustele peab täna riigikogu infotunnis vastama ka regionaalminister. (JT)

MÄRGUKIRI
Haridus- ja teadusministrile hr Tõnis Lukas
Tartu Ülikool avalikustas 30. septembril 2010. a rektoraadi seisukoha sulgeda 1. septembrist 2011 Türi kolledž, kusjuures alles 27. septembril k.a võttis Türi kolledži nõukogu vastu õppeasutuse arengukava, mis ei näe ette nimetatud õppeasutuse sulgemist Türil.


Seejuures on Tartu Ülikooli arengukavas aastani 2015 sõnastatud muu hulgas järgmine tegevus: arendab ja tugevdab koostöös partneritega kolledžeid koolitus- ja kompetentsuskeskustena, et teadmiste ja oskuste siirde abil edendada Eesti tasakaalustatud arengut.


Türi kolledži loomine 14 aastat tagasi oli regionaalpoliitiliselt oluline samm kogu Kesk-Eesti jaoks. Selle aja jooksul on tehtud õppeasutuse arendamiseks suuri investeeringuid, Türi valla poolt on antud kolledži kasutusse hooned jms.
Regionaalpoliitiliselt on kolledži tegevuse jätkamine endisel kursil väga tähtis.


Tingimustes, kus 2011. a riigieelarve projektis nähakse ette olulist hariduskulude kasvu, ei saa Türi kolledži sulgemist rahapuuduse tõttu pidada õigustatuks.
Leian, et Eesti tasakaalustatud arengu tagamine ning koolitus- ja kompetentsikeskuste väljaarendamine on Eesti riigi tulevikku silmas pidades ülioluline. Kas rahvusülikool peaks järgima arengukavas püstitatud eesmärke?
Loodan Teie kaasabile eeltoodud probleemi lahendamisel.
Austusega
Jaan Kundla
riigikogu liige
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles