Riigikogu kultuurikomisjon: kolledži tegevuse lõpetamise põhjendused on veenvad

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Türi kolledži aktus.
Tartu Ülikooli Türi kolledži aktus. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Riigikogu kultuurikomisjon saatis Türi vallavolikogu esimehele Toomas Marrandile kirja, kus teatab, et komisjon arutas Türi vallavolikogu pöördumist Tartu Ülikooli Türi Kolledži tegevuse jätkamisest.

Kultuurikomisjoni istungil osales ka haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas.
„Nii kultuurikomisjoni liikmed kui ka haridus- ja teadusminister tõdesid, et kolledži asutamisel ja lõpetamisel on küll regionaalpoliitiline mõõde olemas, mis aga kuulub Tartu Ülikooli kui iseseisva avalik-õigusliku juriidilise isiku otsustuspädevusse,“ seisab komisjoni esimehe Peeter Kreitzbergi allkirjaga kirjas.


„Veenvaks peeti komisjoni liikmetele teadaolevaid Tartu Ülikooli põhjendusi kolledži tegevuse lõpetamisel:
üliõpilaste arvu langus, kolledži loomise hetkel oli keskkonnateaduse õppekava avamine teedrajavaks otsuseks, kuid tänaseks on olukord muutunud, kolledži majanduslik olukord, kui ka see, et kolledž ei ole suutnud Türile luua ülikoolile iseloomulikku akadeemilist õhkkonda.“
Kultuurikomisjon on seisukohal, et kujunenud olukorras on kannatajaks eelkõige üliõpilased.


Haridus- ja teadusministri kinnitusel jääks Türile alles täiendkoolituskeskus, mille osas Tartu Ülikool peab läbirääkimisi ka teiste ülikoolidega. (JT)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles