Järvamaa 4H liikmed tõid koju hulgaliselt preemiaid

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Pühapäeval tähistas noorteühing Eesti 4H Tartus Vanemuise teatris ühingu 19. sünnipäeva ja tunnustas paremaid.

Noorteühing Eesti 4H Järvamaa piirkonna juht Eve Siilak sõnas, et aktiivse liikme preemia sai Maila Teras Jäneda JAH klubist. «Maila eestvedamisel korraldati heategevusaktsioon Rakvere koduloomade varjupaigale, ta on Järvamaa piirkonna blogi algataja ning aktiivne liige ühisprojektide meeskonnas,» ütles Siilak.

Parima klubi tiitli sai Aravete Mad House, kelle jaoks oli läinud aasta väga edukas. Siilak lausus, et noorte eestvedamisel toimunud koosolekud olid asjalikud ning nii piirkondlikest kui ka üle-eestilistest 4H üritustest osavõtt kasvas. «Klubi osales aktiivselt oma valla noortepäeva tegevuste läbiviimisel ning XIII Järvamaa noortepäeva tegemistes oli klubi korraldusmeeskonna rollis,» sõnas ta.

Parima klubi juhendaja preemia sai Aravete noorte eestvedaja Annika Rohi. Siilak ütles, et Annika on hakkaja, noortesõbralik, entusiastlik juhendaja, kes on alati nõus noortega kaasa tulema ja ka ise sada protsenti endast andma.
Eesti 4H aasta tegija tiitli sai Järvamaa piirkonna Jäneda klubi juhendaja ning 4H juhatuse liige Kadri Toomingas. Kadri eestvedamisel toimus rahvusvaheline maanoorte suurüritus «Rally 2009» Eestis. Kadri on panustanud ka organisatsiooni reklaamimisele väljapoole Eestit, olles rahvusvahelise organisatsiooni RYE Eesti 4H esindaja.

Parima piirkonna preemia teeniski Järvamaa, keda ühing tunnustas tugeva 4H ideoloogia edasiviimise eest juhendajast liikmeni.
Eesti 4H on mittereligioosne ja apoliitiline noorteorganisatsioon, kuhu kuuluvad nii linna- kui ka maanoored alates seitsmendast eluaastast. 4H loodi noorte arengu programmina Ameerika Ühendriikides üle saja aasta tagasi. Eestis asutati ühing 13. oktoobril 1991. aastal Lohusalus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles