Paidelane järgis poliitikute eeskuju

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Türi kolledži esmakursuslased saavad esimese aasta kevadpealinnas õppida, kuid järgmisel sügisel peavad jätkama Tartus.
Tartu Ülikooli Türi kolledži esmakursuslased saavad esimese aasta kevadpealinnas õppida, kuid järgmisel sügisel peavad jätkama Tartus. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paidelane Olari Mandre, kes algatas internetis Türi kolledžile allkirjade kogumise kampaania, saatis täna pöördumise haridus- ja teadusminister Tõnis Lukasele, Tartu Ülikooli rektorile Alar Karisele, Tartu Ülikooli rektoraadile ja nõukogule, kus palub toetada kolledži jätkamist koos keskkonnakorralduse ja planeerimise erialaga.


PÖÖRDUMINE

Lp haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas 27. oktoober 2010
Lp Tartu Ülikooli rektor Alar Karis
Tartu Ülikooli nõukogu
Tartu Ülikooli rektoraat

Allkirjade kogumine Tartu Ülikooli Türi kolledži jätkamise (kaasa arvatud keskkonnakorralduse ja planeerimise eriala allesjäämise) toetuseks

Ma algatasin allkirjade kogumise Tartu Ülikooli Türi kolledži jätkamise (kaasa arvatud keskkonnakorralduse ja planeerimise eriala allesjäämise) toetuseks.
Allkirjade kogumine toimus internetis aadressil: http://petitsioon.ee/turi-kolledz ja kestis 16.–26. oktoobrini . Kokku kogusin 354 toetusallkirja.
Hääletanute hulgas olid riigikogu liikmed Tõnis Kõiv, Jaanus Marrandi, Jaan Kundla, Kaia Iva, Paide linnapea Kersti Sarapuu, Järva maavanem Tiina Oraste, Türi vallavanem Aivo Prüssel, Türi vallavolikogu esimees Toomas Marrandi ja lisaks ametnikud, üliõpilased, äriinimesed ning Järvamaal ja mujal maakondades elavad inimesed. Neile kõigile on Türi kolledži allesjäämine koos keskkonnakorralduse ja planeerimise erialaga ülioluline.
Türi kolledž on Järvamaale ja kogu Kesk-Eestile väga oluline õppeasutus. Selle sulgemine mõjutaks negatiivselt kogu regiooni arengut ja süvendaks Järvamaa mahajäämust võrreldes teiste Eesti piirkondadega.
Aastate jooksul on Türi kolledižsse tehtud suuri investeeringuid. Hoonete korrastamiseks ja sisustamiseks on kasutatud ligikaudu 15 miljonit krooni Türi valla, Tartu Ülikooli, riigieelarve ja fondide raha ning ka SA Keskkonnainvesteeringute Keskus on toetanud Tartu Ülikooli taotlust investeerida Türi kolledžisse keskkonnahariduskeskuse rajamiseks 13,5 miljonit krooni.
Samuti näevad ette kolledži arengu jätkumist Tartu Ülikooli, Järva maavalitsuse ja Türi linnavalitsuse vahel sõlmitud koostööleping ning Türi kolledži arenduskava aastani 2015.
Lähtuvalt eeltoodust palun teil toetada Tartu Ülikooli Türi kolledži jätkamist koos keskkonnakorralduse ja planeerimise erialaga.
Lugupidamisega
Olari Mandre,
Paide elanik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles