Noorkotkad ja kodutütred lähevad metsalaagrisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Kaitseliit

Nädalavahetusel müttavad Järva maleva noorkotkad ja kodutütred metsalaagris Türi linna lähiümbruse maastikul ja Saunametsa piirkonnas.

Selle laagriga tähistavad noorkotkad ja kodutütred välilaagrite hooaja lõppu. Laagrist võtab osa ligi sada Järvamaa noorkotkast ja kodutütart ning koos juhtidega on laagri koosseisus ligi 140 inimest.
Kaitseliidu Järva maleva noorteinstruktor Urmas Piigert ütles, et organisatsiooni ülesanne on kasvatada noortest terved ja kehaliselt tugevad Eesti kodanikud. «Välilaager koos matkaga ongi üks tervist ja kehalist arendav tegevus ning jätkuvalt teadvustame noortele, mida pakub kasulikku meid ümbritsev loodus,» selgitas ta.
Piigert märkis, et laagri eesmärk on anda noortele teadmisi laagri- ja matkatarkustest noorkotkaste ja kodutütarde erikatsete ulatuses, harjutada meeskonnatööd, korrata üle tulevasteks laagriteks ning luureretkedeks esmaabi-, laagri- ja matkatarkuste-, pioneerikunsti-, kokandus-, side- ja topograafia valdkonnad.
Kõige selle juures püüab laager propageerida noorte seas ka looduses liikumist ja viibimist kui tervislikku ja kasulikku ajaviidet.
Järvamaa noorkotkad ja kodutütred koos juhtidega paluvad ligidusse jäävatelt inimestelt mõistvat suhtumist laagrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles