Aukodanik soovib muuta Paide viiendaks tõmbekeskuseks Eestis

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linnavolikogu
Paide linnavolikogu Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna Paide linna aukodanikuks valitud Rahvusooper Estonia juht Aivar Mäe oli ajakirjaniku käest uudist kuuldes imestunud ja hämmingus. "Aukodanikuks saavad ju vanad ja väärikad inimesed, mina olen veel noor!" ütles ta.

Samas sõnas Mäe, et tal on tunnustuse üle tohutult hea meel. "Ma olen nõus sellega, et Paide kultuurikeskus hakkab väärima linna kultuuritempli nime, aga suure töö on selle nelja aasta jooksul ära teinud kohapealsed inimesed. Mina käin siin kaks korda kuus," lausus ta.

Mäe meelest on kultuurikeskuse arengukavas nii fantaasiaid kui ka reaalsust, unistust oma linnateatrist peab ta siiski võimalikuks tegutseva trupi tõttu. "Meie eesmärk on, et Paidest kujuneks viies tõmbekeskus Eestis, ja arvestades, kui palju üleriigilises meedias on Paide kultuurikeskusest juttu, on täiesti võimalik, et juba lähikümnendil konkureerib Paide Eesti suuremate linnadega, nagu Pärnu, Tartu või miks mitte ka Tallinn."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles