Ajakeskuses pole lepingutest kinni peetud

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakeskuse Wittenstein tehnolahenduste tegija Aare Baumer süüdlase otsimist tõsiselt ei võta, vaid soovitab paidelastel selle asemel keskenduda ajakeskuse arendamisele.
Ajakeskuse Wittenstein tehnolahenduste tegija Aare Baumer süüdlase otsimist tõsiselt ei võta, vaid soovitab paidelastel selle asemel keskenduda ajakeskuse arendamisele. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Ajakeskuse Wittenstein sisekujunduse ja tehnolahenduse valmistajad Kalju Kivi ja Aare Baumer võivad pikaleveninud tööde eest trahvi saada.

Küsimusele, kes on süüdi ajakeskuse Wittenstein valmimise edasilükkumises, vastasid Paide linnapea Kersti Sarapuu ja Paide abilinnapea Kaido Ivask, et lepingu järgi oleksid pidanud Vallitorni sisekujundustööd lõppema 31. augustiks, kuid käivad praeguseni. «Saan aru, et see, mis nad teevad, on kunst, kuid tähtaega on ületatud,» sõnas Ivask.

Ivask avalikustas, et sisekujundust tegeva OÜ-ga Kivi & Kivi (Kalju Kivi firma – toim) on sõlmitud 2,2 miljoni ja tehnolahenduste tegija FIE Aare Baumeriga 1,5 miljoni kroonine leping.


Ivask selgitas, et töövõtjad teevad sisekujundustöid Georgi Särekanno käsitluse alusel, mille on heaks kiitnud rahastajad. «Tööde tegija on valitud Särekanno ettepanekul,» selgitas ta. «Paide linnavalitsus on sõlminud töövõtulepingu Särekannoga ajakeskuse sisustamise koordineerimise tervikliku ja tehniliselt korrektselt toimiva lahenduse saavutamiseks.»


Ivask ütles, et suurem osa ajakeskuse rahastamisest käib Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu, mistõttu lähebki ta lähiajal sealsete ametnikega arutama, kuidas lepingu tähtaja ületusega edasi käituda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles