Paide valla noored käivad päästeringis

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Oktoobris alustas Paide vallas Tarbjal ja Annas tegevust noorte päästering. Juhendaja Margo Hussar lausus, et ringi eesmärk on tutvustada noortele päästjate tööd ning kõike tuleohutuse ja päästeteemaga seonduvat.

Esimese kuuga on üle veerandsaja noore saanud teadmisi päästeameti ülesehitusest ja tegevussuunast, komandode paiknemisest Järvamaal ja päästeteenistuja tööst ning -vastavusnõuetest.

Hussar märkis, et noored on saanud proovida tuletõrjuja vormi ja hingamisaparaati ning näinud, mis juhtub, kui valada põlevale toiduõlile vett. Tuld on õpitud kustutama nii vesikustuti kui ka tuletekiga.

Hooajal käsitletakse teisigi päästeteemasid. «Näiteks tegutsemist tulekahju korral, uppuja päästmist, esmaabi ja elustamise ACB-d,» loetles Hussar. «Noored saavad ülevaate päästjate töö oskustest, muuhulgas suitsusukeldumisest põlevas hoones, autode lõikamisest avariidel, uppujate päästmisest õnnetustel.» (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles