Albulased meenutavad veresauna ja Vildet

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albu mõisas avati 17. kunstisuvi näitusega «17 teatrisuve Albus ja Vargamäel», mis keskendub suvelavastustele, mida on etendatud aastatel 1997 kuni 2014
Albu mõisas avati 17. kunstisuvi näitusega «17 teatrisuve Albus ja Vargamäel», mis keskendub suvelavastustele, mida on etendatud aastatel 1997 kuni 2014 Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Albu külla Kukenoosi rehe alla on kolmapäeval, 7. oktoobril kell 14 oodatud kõik Eesti ajaloost huvitatud inimesed, et mälestada Albu veresaunas hukkunuid ning tähistada Eduard Vilde 150 aasta juubelit.

Kohal on Kukenoosi rehe omanikud Vello ja Helgi Altmets rehealusest lähemalt pajatamas. Kavas on lühiettekanded talupoegade elust 19. sajandil, Krimmi väljarändamisest, Albu veresaunast ja Eduard Vildest, kes on neil teemadel kirjutanud.

Esinevad Albu põhikooli lastekoor, Kaja Kraav, Rene Tammleht ja Tartu Ülikooli Narva kolledži üliõpilased. Kell 15.15 algab tõrvikutega mälestusretk Kukenoosi rehe juurest Albu veresauna mälestuskivi juurde, kus süüdatakse küünlad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles