Tulevikutalendi stipendiaatide hulka pääses ka kaks Järvamaa noort

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andero Lavrinenko (vasakul)
Andero Lavrinenko (vasakul) Foto: Internet

Selgusid viiendat korda toimuva konkursi Tulevikutalent 2015 stipendiaadid. Võitjate hulka jõudsid ka kaks Järvamaalt pärit noort.

Žürii valis välja tugevaimad kandidaadid viies kategoorias. Kokku pälvib stipendiumi 25 noort üle Eesti. Konkurssi korraldava Maxima Eesti turundusdirektori Ty Lehtmäe sõnul valiti võitjad välja enam kui kolmesaja avalduse esitanud noore seast. “Tihedas konkurentsis pääses stipendiaatide hulka ka kaks järvamaalast. Teadustalendi kategoorias jõudis viie parima sekka Andero Lavrinenko, kes on IT- ja matemaatikahuvilise noorena esinenud edukalt erinevatel konkurssidel. Humanitaartalendi kategoorias oli edukas Karet-Anette Härm - 13aastane Paide gümnaasiumi õpilane, kes on saanud kõrgeid kohti erinevatel kiirlugemise võistlustel ja õigekirjakonkurssidel,” rääkis Lehtmäe.  

Konkursi žüriisse kuulunud Eesti Õpetajate Liidu juhatuse liikme Mihkel Kõrbe sõnul oli tänavuste kandidaatide kõrge tase rõõmustav. “Žürii leidis üksmeelselt, et tänavu oli konkurents eriti tihe. Avaldustest kumas läbi tõsist pühendumust. Eriti rõõmustab mind õpetajana see kui palju oli avalduse esitanute seas hiilgavate õpitulemustega noori, kes lisaks jõuavad veel ka kirglikult mõne harrastusega tegeleda,” lisas Kõrbe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles