Öösel tagasiastumispalve esitanud vallavanem kadus salapäraselt

Birgit Itse
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Eile hilistel õhtutundidel jõudis Järvamaa Koigi vallavolikogu esimeheni vallavanema Geir Põdra lahkumisavaldus. Volikogu istungile ta ei jõudnud ja ka tema mobiiltelefon oli välja lülitatud.

Koigi vallavanema, reformierakondlase Geir Põdra lahkumisavaldus jõudis volikogu esimehe Elmar Luhani digiallkirjastatuna eile õhtul.

Koigi vallasekretär Anne Uus täpsustas, et Põder oli küll lahkumisavaldusele allkirja andnud tööpäeva sees, kuid kiri oli saadetud hilistel õhtutundidel. "See saabus umbes veerand tundi enne südaööd," sõnas ta.

Täna kell 10 alanud volikogu istungile Põder ei tulnud. Põdra mobiiltelefon oli ennelõunal välja lülitatud ning ka erakonnakaaslased ei osanud öelda, kus ta praegu viibida võiks.

Geir Põdra ema kinnitas Järva Teatajale, et tema andmeil on pojaga siiski kõik parimas korras. Poja lahkumisavalduse esitamisega oli ta kursis. "See oli teadlik otsus," kinnitas ta.

Volikogu esimees Elmar Luha ütles, et volikogu liikmete jaoks on Põder siiani justkui kadunud, sest korduval helistamisel pole teda töönumbrilt tabada õnnestunud. "Tema mobiiltelefon on välja lülitatud," ütles Luha.

Ta nentis, et kuigi Põdra käitumises pole midagi seadusevastast, sest lahkumisavaldus jõudis temani napilt enne uut tööpäeva, ei saa seda siiski normaalseks pidada. "Vestlesime tema tulevikust ka kuu aega tagasi ja siis jäi kokkulepe, et ta jätkab ametis. Selline tegutsemine oli kõigi jaoks ootamatu," märkis Luha.

Reformierakonna Koigi piirkonna esimees ja volikogu liige Tõnu Traks tõdes, et Geir Põdra lahkumisavaldus on nende jaoks halb uudis. Kuna see oli ka ootamatu, pole neil praegu pakkuda ka uut kandidaati vallavanema ametikohale. Põdra käitumisega aga tema hinnangul rahul olla kindlasti ei saa.

Koigi vallavolikogu valis Geir Põdra vallavanemaks napp pool aastat tagasi ehk 14. mail olnud istungil. Kandidaate oligi üks: reformierakondlane Geir Põder, kelle poolt hääletas üheksast volinikust kaheksa, üks jättis hääletamata.

Koigi eelmine vallavanem Kristjan Kõljalg pääses kevadistel valimistel riigikokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles