Alates reedest enam maanteel 110km/h sõita ei saa

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk/ Kanal 2

Maanteeamet lõpetab reedest Eesti maanteedel suurendatud piirkiiruse kehtivuse, sest oodata on ilma talvisemaks muutumist.

Alates reedest tühistab maanteeamet Eesti maanteedel suurima lubatud sõidukiiruse 110 km/h kehtivus. Suurimaks lubatud sõidukiiruseks jääb 90 km/h, kuna ilmaprognoos lubab nädalavahetuseks sademeid ja temperatuuri langemist nulli lähedale, teatas maanteeamet BNS-ile.

Maanteeamet kutsub üles sõidukijuhte olema tähelepanelikud ilmaolude järsu muutumise suhtes. „Teehooldajad on talveks valmis, ent siiski tuletame ka liiklejatele meelde, et võrreldes teiste aastaaegadega, nõuab talvine liikumine suuremat tähelepanu ja teistega arvestamist,“ selgitas maanteeameti peadirektori asetäitja hoolde alal Tarmo Mõttus „Juht ise saab enda ja teiste liiklemist oluliselt ohutumaks teha, kui sõidab tehniliselt korras auto ja heade rehvidega ning võtab sõidustiili valikul arvesse valitsevad teeolud.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles