Tõnis Kõiv: Tartu Ülikoolil on Türi jaoks positiivne plaan

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Kõiv
Tõnis Kõiv Foto: Mihkel Maripuu

Tänasel Tartu Ülikooli rektor Alar Karise kohtumisel Reformierakonna fraktsioonis oli ühe teemana kõne all ka Türi kolledžiga seonduv. Kohtumine lõppes tõdemisega, et ülikooli rektor kutsub detsembri esimesel nädalal kokku laiapõhjalise nõupidamise Türi kolledži infrastruktuuri ja inimestega keskkonnahariduse andmise jätkamise teemal.

Kõivu sõnul toimub nõupidamine Tartus ning sinna on rektori kutsel oodatud teiste ülikoolide esindajad, omavalitsuse, maavalitsuse esindajad ning asjasthuvitatud poliitikud. ’’Tartu Ülikool näebki võimalust jätkata Türil hariduse andmist põhinedes olemasolevale hoonestusele ja inimestele ning tuginedes laiapõhjalisele koostööle teiste õppeasutuste ning omavalitsustega, aga miks mitte ka ettevõtjatega ja riigi institutsioonidega,’’ lausus ta.


"Tervitan ülikooli rektori otsust, et lisaks ülikooli huvidele tuleb mõelda ka Türi valla ja laiemalt Järvamaa inimeste peale. 14 aasta jooksul on Türil investeeritud nii hoonetesse kui inimestesse ning seda ei saa lihtsalt maha jätta. Inimesed jäävad ju Türile ja Järvamaale alles,’’ toonitas Kõiv. ’’Tartu Ülikoolil on rahvusülikoolina tähtis roll ja vastutus ühiskonnas, see aga tähendab ka eeskuju andmist raskete otsuste langetamisel ja elluviimisel.’’
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles