Laiksood pääsesid kannatanule kahju maksmisest

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep ja Riho Laiksoo.
Joosep ja Riho Laiksoo. Foto: Tiit Reinberg

Pärnu maakohtu Paide kohtumajas sai eile teatavaks kohtuotsus Hillar Koitla hagi Joosep ja Riho Laiksoo vastu surma põhjustamisega tekitatud mittevaralise kahju hüvitamise ja viivise nõudes.

Kohus otsustas jätta Koitla hagi rahuldamata.
Hageja nõudes oli kirjas, et lisaks varalisele kahjule tekkis Joosep Laiksoo süülise käitumise tulemusel Hillar Koitlale ka mittevaraline kahju, mis väljendub lähedaste inimeste – ema ja isa surmas äärmiselt brutaalsel viisil. «Hillar Koitla vanemate surm põhjustati viisil, mis moonutas ebainimlikult hukkunute välimuse. Sellise õõvastava vaatepildi nägemine ja mällu sööbimine põhjustas Hillar Koitlale nii kaotusvalu kui ka kestvaid hingelisi piinasid.

Nimetatud mittevaraline kahju on aga hagejale endiselt hüvitamata ja seda vaatamata hageja korduvatele heausksetele kompromissettepanekutele.
Hillar Koitla märgib, et senine kohtupraktika on korduvalt ühe isiku tervise kahjustamisele või surma põhjustamisele vastavaks hüvitisemääraks lugenud 1 000 000.00 krooni. Kahe isiku – iseäranis hagejale väga lähedaste isimeste surma põhjustamisel suureneb teadaolevalt kaotusvalu, hingeline piin ja sellest tulenev mittevaraline kahju oluliselt.
Eeltoodud põhimõtetest tulenevalt jätab Hillar Koitla oma mõlema vanema surma põhjustamisega temale tekitatud mittevaralisele kahjule vastava õiglase hüvitise kohtu määrata,» on kirjas hageja nõudes.

Joosep Laiksoo põhjustas 2007. aasta 8. detsembril Mäos avarii, milles hukkus kolm inimest: abielupaar Laine (75) ja Heinar (77) Koitla ning suure pere isa Tarmo Vardja (56). (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles