Andeka õpilase stipendiumi pälvis Türi neiu

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aastal sai andeka õpilase stipendiumi Türi Ühisgümnaasiumi õpilane Selena Jõesuu.
2015. aastal sai andeka õpilase stipendiumi Türi Ühisgümnaasiumi õpilane Selena Jõesuu. Foto: Ants Leppoja

26. novembril ajakeskuses Wittenstein toimunud Järvamaa andeka keskkooliõpilase stipendiumikonkursi tänuüritusel kuulutati konkursi võitjaks Türi ühisgümnaasiumi XII klassi õpilane Selena Jõesuu.

Maavalitsuse haridus-ja sotsiaalosakonna peainspektor Anne Viljat ütles, et  Selena Jõesuu on väga heade vaimsete võimetega õpilane. Tema suurepäraseid tulemusi õppetöös tunnustati X ja XI klassis kiituskirjaga. Oma mitmekülgseid teadmisi on Selena näidanud paljudel aineolümpiaadidel. Eelmisel õppeaastal esindas ta oma kooli üheksal olümpiaadil, olles kuuel neist eriti edukas: keemiaolümpiaadil ja õigekeelsuskonkursil 1. koht, matemaatika- ja füüsikaolümpiaadil 2. koht, bioloogia- ja ühiskonnaõpetuse olümpiaadil 3. koht. Gümnaasiumiõpilasena teeb Selena ettevalmistusi edasiõppimiseks meditsiinivaldkonnas, läbides Tartu ülikooli teaduskooli juures psühholoogia, anatoomia ja füsioloogia kursusi. XI kassis koostas Selena põhjaliku uurimuse oma kooli õpilaste toitumuslike harjumuste ja füüsilise aktiivsuse teemal, millega esines maakonna noorte kodu-uurimiskonverentsil. Selena on mitmekülgsete huvidega noor inimene – seda näitab tema poolt valitud väga suur valikkursuste arv.

Ta kuulub kolmandat aastat kooli õpilasesinduse koosseisu, olles sellel aastal president. Lisaks kooliürituste eestvedamisele laulab ta noortekooris ja tantsib rahvatantsurühmas. Sellest sügisest osaleb Selena Türi valla noortevolikogu loomises. ta soovib noortevolikogu tegevusest osa võtta ka ülikooliõpingute kõrvalt, et kodukoha heaks midagi kasulikku ära teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles