Kriis andis päästeveste tootvale Pakpoordile uue hoo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahulas tegutseva osaühingu Pakpoord tegevjuht ja ainuomanik Gerhard Eberle.
Ahulas tegutseva osaühingu Pakpoord tegevjuht ja ainuomanik Gerhard Eberle. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Majanduskriis tõukas Pakpoordi juhti uusi turge otsima ja uudistooteid välja töötama. Nüüd tasub see end kuhjaga ära: tellimuste rohkus võimaldab osta uusi masinaid ja palgata õmblejaid juurde.

Ahulas pääste- ja ohutusveste tootev osaühing Pakpoord ostis äsja uusi õmblusmasinaid ja pakub tööd veel kolmele õmblejale.
Seni on 21 töötajaga Pakpoord tootnud aastas keskmiselt 100 000 päästevesti. Praegu on ettevõte vastu võtnud nii palju tellimusi, et neid kõiki ise täita ei suuda: 30 000 vesti õmbleb Pakpoordile valmis Tartus tegutsev õmblusettevõte Ilves-Extra. «Tulevik paistab väga hea,» ütles Pakpoordi tegevjuht ja ainuomanik Gerhard Eberle. «Suures plaanis pole kriis veel möödas, aga meile on pilt juba hoopis teine.»

Kuigi Eberle pani eelmise aasta lõpul Pakpoordi õmblustsehhi kaheks kuuks seisma, tunnistas ta, et kriis neid eriti ei mõjutanud. «Me ei kaotanud kasumit, sest nägin kriisi tulemas ja reageerisin kiiresti,» selgitas ta. «Kui tuleb talv ja su autol pole talvekumme, satud hätta, sama asi oli kriisiga: sain aru, et olukord võib raskeks minna, ja tegin kohe muudatusi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles