Tipprestoranist kasvab välja toiduainetööstus

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjaka söögikoht.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Põhjaka söögikoht. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaal, Tallinna-Tartu maantee ääres asuv Põhjaka mõis keskendub uue aasta alguses tipprestorani kvaliteedis kulinaariatööstuse arendamisele.

Külastajaid ootab restoran aasta viimase päevani ning taasavab uksed märtsis 2016. Põhjaka mõisat vedava trio üks liige Märt Metsallik märkis, et nagu püsikliendid juba teavad, on nad iga aasta alguses võtnud patareide laadimiseks kuu aega puhkust, et siis värskema olekuga restorani uksed lahti lüüa. «Ehkki sel aastal jääb restoran külastajatele suletuks kaheks kuuks, ei jää Põhjaka maitsed huvilistele kätte saamata - meie kulinaariatoodangut saab poest osta,» rääkis Metsallik. Ta selgitas, et aasta alguse kaks kuud kuluvad ka selleks, et edendada sügisel käima lükatud Põhjaka kulinaariat ja tuua nii toidud inimestele lähemale.

Eesti ja Põhjamaade parimate restoranide edetabelites kõrgeid kohti hoidva Põhjaka mõisa kulinaariatoodete hulka kuuluvad juba praegu mahejahust toodetud leib, pasteet, sibulamoos ja samuti mahetootena astelpajunaps. Metsallik lubas, et jaanuarist täieneb tootevalik porgandisinepi ja talviste ilmadega hästi kokku klappiva glögiga, märtsist loodetakse lihasõpradele pakkuda aga ilmselt Eesti esimest traditsioonilisel meetodil valmistatud, Põhjaka enda lihameistrite valmistatud salaamit. «Magusasõprade rõõmuks on idee- ja arendusjärgus mõned saia- ja magusatooted. Tootearendusplaane, millelt veel saladuskatet ei kergitata, on ka Põhjaka viinaköögil,» lisas Metsallik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles