Helir-Valdor Seeder: Noori maale ei meelita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Foto: Liis Treimann.

Eile korraldasid koolituskeskus Pro Patria, külaliikumine Kodukant ja Euroopa Parlamendi saadik Tunne Kelam Türi kultuurimajas avaliku arutelu kohalikust mainekujundusest , mis pidi andma vastuse küsimusele, kas Eestimaa küla on elu ise või tagahoov.


Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder nentis, et Eesti rahvastik, eriti aga maarahvastik, vananeb. „Kes sellele probleemile lahenduse välja pakuks, vääriks tõenäoliselt Nobeli preemiat,“ arvas ta.

Seeder tunnistas, et imevitsa, mis noori maale tooks, pole. Ta pidas loomulikuks seda, et noored lähevad linna õppima, loovad seal pere, hakkavad kooli kõrvalt tööl käima. „Ja kui kool saab läbi, on tal linnas elamine, töökoht ja sotsiaalne võrgustik – miks ta peakski maale tagasi pöörduma?“ arutles ta.

Ministri sõnul jääb meil üle vaid oodata, millal praegused noored vanemaks saavad. „Ajaga inimeste väärtushinnangud muutuvad, kunagistest tõmbekeskustest – kolhoosikeskustest – on saanud tõukekeskused ja arvan, et see pööre toimub ka linnastumise protsessis,“ selgitas ta. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles