Kümned naised põgenesid oma mehe eest

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapseootel naine.
Lapseootel naine. Foto: Caro/Scanpix.

Kaks aastat Järvamaal tegutsenud naiste tugikeskuse poole pöördus lõppenud aastal 67 naist. Neist osa vajas turvakodus majutust.

Mittetulundusühingu Järvamaa Naiste Tugikeskuse juhataja Riin Palu kinnitab üle-eestilist statistikat, mille järgi üle poole esimest korda kodust lahkunud naistest läksid  koju tagasi. «Ka meie statistika näitab, et naised võivad kodust lahkuda keskmiselt kaheksa korda, enne kui nad vägivaldsest suhtest lõplikult ahkuvad,» viitas ta üle-eestilistele andmetele. «Hea on see, et nad teavad, kust meid vajadusel uuesti leida.»

Turvakodu majutusteenust vajas Järvamaal kaheksa naist ja seitse last, tugikeskuse jurist osutas juriidiliste probleemide lahendamisel abi 21 naisele, 15 naist said tuge psühholoogilt, kes käib naistega kohtumas Tartust.  «Oleme endiselt vägivalda kogenud naiste jaoks olemas. Soovime kõigile turvalist ja vägivallavaba uut, 2016. aastat,» ütles Palu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles