Tulekahju jättis kodutuks väikse lapsega üksikema

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. jaanuaril Järvamaal Kareda vallas Peetri alevikus puhkenud tulekahjus jäid kodutuks kolm inimest: ema oma täiskasvanud poja ja kahe-aastase tütrega.

Põlenud korteri omanik Kristel Koppel selgitas, et põlengu puhkemise hetkel oli kodus üksinda tema 20-aastane poeg, kes oli kell 6 saabunud uusaastapidustustelt ning otsustas, et ei tee tuld keskküttekatlasse, vaid paneb tööle elektrilise soojapuhuri. «Ta ei tahtnud, et tuli jääb omapäi sel ajal, kui ta ise magab,» täpsustas Koppel.

Ta lisas, et elektriline puhur pidanuks olema selline, mis teatud temperatuuri saavutades end ise välja lülitab. «Ei teagi, kas oli puhur rikkis või  ütlesid elektrijuhtmed üles,» sõnas ta.

Kui noormees ärkas, oli põleng juba suur. Päästjad kutsus välja ja Koppelit informeeris naaber, kelle juurde šokis noormees jooksis.

Koppel ise koos 2-aastase tütrega viibis põlengu ajal tuttavate juures, kes pakuvad neile ka ajutist peatuspaika.

Koppel tunnistab, et pole julgenud põlenud korterisse esialgu minna, kuid naabrid on talle kinnitanud, et kuumus on korteris olnud asjad hävitanud. «Põhimõtteliselt tähendab remont korteri täiesti tühjaks tegemist ja nullist alustamist,» nendib Koppel.

Kolmeliikmelisele perele jäid alles vaid seljariided. «Kõik, mis korteris on, on hävinud või kasutuskõlbmatu,» nendib Koppel. Kindlustusest pole abi loota, sest kindlustuslepingu lõpetas Koppel mõni nädal tagasi. «Kuna väike tütar on tihti haige, ei ole võimalik tööl käia ja püüdsin lihtsalt kulusid kokku hoida,» põhjendas ta kindlustusmaksetest loobumist.

Perepoeg on praegu töötukassa kaudu tööpraktikal, mistõttu ongi pere sissetulekud kesised.

Koduta jäänud pere palub abi nii riiete kui ka kõige muu vajaliku muretsemiseks, samuti korteri korrastamisega seonduvaga.

Pereema jalanumber on 40, poisil 43-44 ning 2-aastasel tüdrukul 24-25. Pereema kannab suurust XL, poiss M ja tüdruk 92-98.

Kristel Koppeli pangaarve on EE531010902015298005 ja temaga saab ühendust telefoninumbril 5633 1629. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles