Noorel roolijoodikul polnud see esimene liikluspatt

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kuueteistaastane joobes Robert, kes sõitis reedel Säreveres ülekäigurajal otsa neljale inimesele, kellest kaks olid nelja-aastased lapsed, on ka varem politseile vahele jäänud.

Roberti ema Marianne teada oli poeg joonud ühe purgi lahjat alkoholi. «Ma ei ütle, et ta on mingi musternoormees, ta on rohkem selline Tootsi tüüpi,» sõnas ta.

Ema hinnangul sai pojale saatuslikuks asjaolu, et ta mõtles taas rohkem sõpradele kui iseendale ja nõustus sõbra autoga tollele Türi vana silla juurde järele sõitma, kus lõpuks ka vastu puud pani.

Robert on emale rääkinud, et keeldus algul minemast, kuid andis lõpuks järele. Auto, millega Robert Türile sõitis, kuulub samale sõbrale, kelle juurde ta teel oli.

Ema märkis, et Robert on tahtnud autojuhiluba taotleda, kuid ta pole lubanud, sest poeg pole autoga sõitmiseks veel küps.

Ema ei salanud, et Robert on varem politseile juhiloata sõiduga vahele jäänud. Tema kinnitusel ei tarvitanud Robert alkoholi sageli, kuid on talle siiski paar korda sellega vahele jäänud.

Liiklusõnnetuse põhjustanud Roberti kommentaar Järva Teataja veebilehel
Mõtlesin isegi, kas juua ennast väga purju, või loobuda üldse, otsustasin, et pigem ikka loobun. Eks minagi tegelikult sel hetkel üritasin vaid head teha, kuna sõber kutsus järgi, algul keeldusin, aga kui hakkas rääkima et vihma sajab jne, siis lõpuks olin nõus, aga vaat mis teepeal juhtus ning see asi jääb igaveseks meelde... Ma tõesti ei saa aru, millega ma selle kõik ära teenisin, miks pidid need inimesed seal olema. Ja muide, inimesi ei olnud näha, märkasin neid alles siis, kui keegi oli otse ees ja ma ei jõudnud midagi teha. Väga kahetsen, et niiviisi kartma hakkasin ja ära sõitsin.
Tänan neid, kes natukenegi saavad aru minust. Muidugi tegin vägagi valesti, et istusin rooli olles tarvitanud alkoholi. Ja tean, et veelgi hullem tegu oli edasi sõita. Ja muide, autos oli 2 inimest, ei rohkem ega vähem. Ma ei oska öelda, mis edasi saab, aga usun ja tean, et see rikkus mu elu.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles